Evde incecik, yırtılmayan el açması yufka açmak, çoğu kişiyi zorlayan bir iştir. Bu yüzden birçok kişi evde yufka açmak yerine dışarıdan hazır yufka almayı daha mantıklı buluyor.

Ancak, yırtılmadan, incecik, çarşaf gibi yufka açmanın sırrı hamuruna ekleyeceğiniz bir malzeme ile oldukça kolaylaşıyor. Özellikle acemi mutfak severlerin bayılacağı bu tüyo, her evde bulunan bir malzemeyle yapılıyor.

Bursa Nilüfer Üçevler’e modern taksi durağı Bursa Nilüfer Üçevler’e modern taksi durağı

Yırtılmayan, Çarşaf Gibi Yufka Açmanın Sırrı

Yufka açmak

Klasik yufka hamuruna ekleyeceğiniz bir kaşık sirke ya da maden suyu, hamurunuzun elastikiyetini artırarak kolayca açılmasını sağlar. Sirke, glutenin daha iyi gelişmesine yardımcı olurken, maden suyu ise hamurun daha yumuşak ve esnek olmasını sağlar.

Çarşaf Gibi Yufka Açmanın Püf Noktaları

Yırtılmadan, çarşaf gibi yufka açmanın püf noktası, 1 kg una 1 yemek kaşığı sirke eklemekte. Daha fazlası hamurun ekşi bir tada sahip olmasına neden olabilir.Bir diğer püf nokta ise sirke veya maden suyu ekledikten sonra hamuru 10-15 dakika daha fazla yoğurmak, malzemelerin iyice karışmasını sağlar.

İlginizi çekebilir;

Sarımsaklı düğüm çöreği tarifi, nasıl yapılır?Sarımsaklı düğüm çöreği tarifi, nasıl yapılır?

Tepsi mantısı tarifi, nasıl yapılır? Kayseri mutfağının eşsiz lezzetiTepsi mantısı tarifi, nasıl yapılır? Kayseri mutfağının eşsiz lezzeti

Son dakikanın yıldızı: Mayasız kolay pişi tarifiSon dakikanın yıldızı: Mayasız kolay pişi tarifi

Kaynak: RSS