ABD’deki Tufts Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre, özellikle yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunan K vitamini eksikliği, beyin sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkilere yol açıyor.
Geçmişte K vitamininin pek çok faydası tespit edilmişti
Prof. Dr. Sarah Booth tarafından geçmişte yapılan araştırmalara göre, K vitamininin kardiyovasküler ve eklem sağlığı için faydalı olduğu tespit edilmişti. Yapılan bu yeni araştırmayla, K vitamini eksikliğinin bilişsel gerilemeyle yakından ilişkili olabileceğine dair kanıtlar ortaya çıktı.
Çalışmanın başyazarlarından biri olan Tong Zheng ise K vitamininin beyin fonksiyonlarına olan katkısına dikkat çekerek, “K vitamininin koruyucu bir etkisi var. Araştırmamız, bu etkinin altında yatan mekanizmayı anlamaya çalışıyor” şeklinde konuştu.
İlginizi çekebilir;
Sosyal medyanın yeni trendi: Bamya suyu gerçekten faydalı mı?
Çölyak hastalığının başlangıç noktası bulundu: Yeni tedaviler için yeşil ışık!
Bitkilere çay suyu dökülür mü? Bir bardağı bile çiçekleri coşturmaya yetiyor!