Kazandibi, geleneksel Türk tatlılarının en sevilenleri arasında. Kazandibi tatlısını sevmeyen çok az kişi vardır. Hafif sütlü bir tatlı olan kazandibi, karamelize edilmiş yanık yüzeyi ile lezzetini katlıyor.

Pastane usulü yumuşacık kazandibi yapmak istiyorsanız bu haber tam size göre! Pamuk gibi kazandibi hazırlamak için bu tarife göz atın. İşte, yumuşacık kazandibi malzemeleri, yapılışı ve adım adım tarifi...

Kazandibi tarifi

PASTANE USULÜ KAZANDİBİ TARİFİ

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, pastaneden sipariş etmişsiniz hissi verecek.

Kazandibi Malzemeleri:

1 litre süt

3 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilin

2 yemek kaşığı pudra şekeri (üstünü karamelize etmek için)

EN KOLAY KAZANDİBİ NASIL YAPILIR?

Adım 1:

GETAB'tan 15'inci geleneksel iftar GETAB'tan 15'inci geleneksel iftar

Önce muhallebiyi hazırlıyoruz. Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alalım. Güzelce karıştırıp ocakta koyulaşıncaya kadar pişirelim.

Adım 2:

Altını kapatınca içine tereyağı ve vanilini ekleyip iyice çırpalım. Muhallebinin sıcağı ile tereyağını tamamen eritelim.

Adım 3:

Uygun bir tepsiyi tereyağı ile güzelce yağlayalım. Üzerine pudra şekeri serpelim.

Bu katmanın üzerine muhallebiyi güzelce yayalım.

Tepsiyi ocağın üzerinde sürekli çevirerek kontrollü bir şekilde muhallebinin altının kızarmasını sağlayalım.

Püf Nokta: Bu aşamada tamamının eşit oranda yanması çok önemli. Bu nedenle kısık ateşte sürekli çevirmek gerekiyor.

Adım 4:

Dibi tutunca kokusu çıkacaktır. Altı yeteri kadar kızardığında muhallebiyi soğumaya bırakalım.

Oda sıcaklığına geldikten sonra en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.

Sonrasında dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir:

Kıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzetKıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzet

Hamur işinin Osmanlıcası: Vetrika tarifiHamur işinin Osmanlıcası: Vetrika tarifi

Kaynak: rss