Kalbi gençleştirmenin etkili yollarından biri ise doğru besin tercihlerinden geçiyor. Uzmanların özellikle altını çizdiği mucizevi gıdalardan biri de hiç şüphesiz edamame.
Edamame, içeriğindeki zengin magnezyum, potasyum ve folat sayesinde kalp sağlığı için oldukça kıymetli bir besindir. Bu mineraller, tansiyonu düzenlemeye yardımcı olurken, damar sağlığını destekler ve dolayısıyla kalp hastalıkları riskini azaltır.
Ayrıca edamame, yüksek oranda lif içerir. Bu lifler, vücudun LDL yani "kötü kolesterol" reseptörlerini artırmasına katkı sağlayarak kolesterolü dengede tutar. Bu sayede kandaki zararlı yağların azaltılmasına destek olur ve kalp sağlığını koruyan bir kalkan görevi görür.
Leeds Üniversitesi’nde yapılan bir analizde, günlük lif tüketiminde her 7 gramlık artışın kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini önemli ölçüde düşürdüğü tespit edildi. Bu da edamame gibi lif yönünden zengin gıdaların düzenli tüketiminin kalp sağlığı açısından ne denli faydalı olduğunu gözler önüne seriyor.