Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar, içerdiği sağlıklı yağ asitleri, lif, vitamin ve mineraller sayesinde kaju fıstığının kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olarak insülin direncini azaltabileceğini ve bu sayede tip 2 diyabet gelişme riskini önemli ölçüde düşürebileceğini ortaya koydu.
KAJU FISTIĞI DİYABETE KARŞI SİPER OLUYOR!
Kaju fıstığının, içerdiği sağlıklı yağlar, lif ve proteinle kan şekerinin dengelenmesine katkıda bulunduğu keşfedildi. Düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerinde ani dalgalanmalara yol açmıyor ve insülin direncinin azaltılmasına önemli yardımcı oluyor.
Aynı zamanda magnezyum, çinko ve antioksidanlar açısından da zengin olan kaju, pankreas sağlığını destekleyerek diyabet gelişme riskini azaltıyor. Elbette, her şeyde olduğu gibi porsiyon kontrolü önemli; günde bir avuç kaju, hem sağlıklı bir atıştırmalık hem de diyabet riskine karşı doğal bir kalkan olabilir.